Превод

Търсене в този блог

понеделник, 15 юли 2024 г.

Как да създадете кратко 3Д филмче с помощта на изкуствен интелект


Последователност :

1. Създаване на история

Молим ChatGPT да ни помогне за създаване на историята. Тя ще послужи за сценарий на филмчето.

2. Генериране на изображения.

Тук ще използваме Leonardo AI Prompt, за да генерираме изображения. С помощта на тези промптове генерирам изображения за всяка сцена. Аз използвах https://leonardo.ai/, но бързо изчерпах безплатните кредити, нямах търпение да дочакам следващия ден и се наложи да довърша с генератора на Майкрософт . Записах изображенията във папка.

3. Озвучаване - създаване на звукови файлове за всяко изображение.

За всеки кадър на филма създадох звуков файл като използвах https://elevenlabs.io/. Има гласове на български език. Необходимо е да напишеш текста, да избереш глас и да генерираш. След това изтегляш mp3 и съхраняваш в папката. За целта можеш да използваш и друг иnsтрумент като narakeet , при който няма нужда да търсиш български глас. 

Каква грешка допуснах - четецът понякога не слага ударенията правилно. Аз нямах търпение да прослушам всичко и да направя необходимото като поставя ударение на проблемните думи за да улесня четеца.

4. 3Д анимиране на изображенията.

Всяко изображение ще бъде една сцена във филмчето. За да създам 3Д ефекти  използвах Runway и неговия интелект. Използвах готов промпт и получих кратки клипчета за всяка сцена. Отново съхраних в папката.

5. Сглобяване на филмчето

Използвах любимата  Canva за да свържа всичко в едно. 

И ето крайният резултат:





Забележка: Може да послужи за работа по проекти в различни класове. Темата може да се използва за дейности по интереси или  в часовете по Информационни технологии.




Няма коментари: